S
SeNa
Kullanımı:* /cs set mlock #kanal +f [<miktar><tür>#<süre><hamle>]:<saniye>
-
Örnek:* #ortam kanalına, 20 saniye içerisinde 10 join yapılırsa, kanal otomatik olarak 4 dakikalığına +R mode'una alınsın ?
Cevap:/mode #ortam +f [10j#R4]:20 " şeklindedir.
Komutu, açıklamasıyla beraber inceleyelim ;
-
10j* = Bu kısıma olay diyoruz. Sorudaki olay ise 10 join dir. Olay yazılırken, ilk olarak sayı daha sonra tip yazılır.
R4* = Bu kısıma ceza diyoruz. Sorudaki ceza ise, kanalın 4 dk +R moduna alınmasıdır. Ceza yazılırken, ilk olarak mode daha sonra kac dakika aktif kalacağı yazılır.
-
Şimdi kipleri inceleyelim.
c kipi:* Bu kip kanala gönderilen CTCP metinlerini Engelleyecektir.
Kullanımı: /mode #kanal +f <[limit><c>#<C-m-M><dakika>]:saniye
-
Örnek: #ortam kanalında 20 saniye içerisinden 4 ctcp mesaji gönderilirse, kanalın 5 dakika +C olmasını istiyorum.
Cevap: /mode #ortam +f [3c#C7]:10
Örnek: #ortam kanalına 20 saniyede 8 ctcp mesaji gönderilirsin, limit aşılırsa Kanal 5 dakika +M olmasını istiyorum.
Cevap: /mode #ortam +f [8c#M5]:20
-
j kipi:* Bu kip, kanala yapılan çoklu join flood'u engelleyecektir.
Kullanımı:* /mode #kanal +f <[limit><j>#<i,R><dakika>]:saniye
Örnek: #ortam kanalında 10 saniye içerisinde 5 kullanıcı girerse, kanalın 10 dakika +i olmasını istiyorum.
Cevap: /mode #ortam +f [4j#i10]:10
Örnek: #ortam kanalında 10 saniye içinde 8 giriş yapılabilsin, limit aşılırsa kanal 5 dakika +R olmasını istiyorum.
Cevap:* /mode #Help +f [8j#R5]:10
-
Örnek:* #ortam kanalına, 20 saniye içerisinde 10 join yapılırsa, kanal otomatik olarak 4 dakikalığına +R mode'una alınsın ?
Cevap:/mode #ortam +f [10j#R4]:20 " şeklindedir.
Komutu, açıklamasıyla beraber inceleyelim ;
-
10j* = Bu kısıma olay diyoruz. Sorudaki olay ise 10 join dir. Olay yazılırken, ilk olarak sayı daha sonra tip yazılır.
R4* = Bu kısıma ceza diyoruz. Sorudaki ceza ise, kanalın 4 dk +R moduna alınmasıdır. Ceza yazılırken, ilk olarak mode daha sonra kac dakika aktif kalacağı yazılır.
-
Şimdi kipleri inceleyelim.
c kipi:* Bu kip kanala gönderilen CTCP metinlerini Engelleyecektir.
Kullanımı: /mode #kanal +f <[limit><c>#<C-m-M><dakika>]:saniye
-
Örnek: #ortam kanalında 20 saniye içerisinden 4 ctcp mesaji gönderilirse, kanalın 5 dakika +C olmasını istiyorum.
Cevap: /mode #ortam +f [3c#C7]:10
Örnek: #ortam kanalına 20 saniyede 8 ctcp mesaji gönderilirsin, limit aşılırsa Kanal 5 dakika +M olmasını istiyorum.
Cevap: /mode #ortam +f [8c#M5]:20
-
j kipi:* Bu kip, kanala yapılan çoklu join flood'u engelleyecektir.
Kullanımı:* /mode #kanal +f <[limit><j>#<i,R><dakika>]:saniye
Örnek: #ortam kanalında 10 saniye içerisinde 5 kullanıcı girerse, kanalın 10 dakika +i olmasını istiyorum.
Cevap: /mode #ortam +f [4j#i10]:10
Örnek: #ortam kanalında 10 saniye içinde 8 giriş yapılabilsin, limit aşılırsa kanal 5 dakika +R olmasını istiyorum.
Cevap:* /mode #Help +f [8j#R5]:10