Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, bilgi paylaşmak ve bilgi almak isteyen herkes forumumuza katilabilir.
    Sitemize ilk ziyaretiniz ise, lütfen kurallar ve gizlilik sözleşmesi politikamızı inceleyiniz, foruma kayıt olan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılacaktır.

    Foruma üye olmadan konu acamaz, herhangi bir aktivite uygulayamaz ve özel mesajlaşamazsınız.
    Forumda bulunan bütün aktivitelerden faydalanmak için lütfen nickinizi kayıt ediniz...

Şemşemotik (Şemşemok) Tarifi

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Nutella
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Katılım
25 Şubat 2025
Mesajlar
457
Tepkime puanı
86
Puan
28

1743739073779.webp

Şemşemotik (Şemşemok) Tarifi İçin Malzemeler​

  • 300 gram küçük kuşbaşı dana eti
  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için :
  • 3 kase un
  • 2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için :
  • 2 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • Sıvı yağ
Servis için :
  • Toz kırmızı biber
  • Tereyağı

Şemşemotik (Şemşemok) Nasıl yapılır?​

  • Etleri tencereye alıp üzerini geçmeyecek kadar suyla pişirin.
  • Bu esnada soğanları yemeklik doğrayın.
  • Maydanozu incecik kıyın.
  • Etler suyunu çekince tereyağını ve soğanları ekleyip sürekli karıştırarak kavurun.
  • Bu esnada pirinci bol suyla yıkayıp süzün.
  • Soğanlar ölünce tuzu, baharatları, pirinci ve maydanozları ilave edin.
  • 3,5 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte pilav gibi pişirin.
  • Pilav pişerken unu ve tuzu yoğurma kabına alın.
  • Ilık suyu azar azar ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  • Hamurdan küçük bezeler koparıp oklava ile çay tabağı büyüklüğünde açın.
  • Ortasına pirinçli harçtan koyup D şeklinde kapatın.
  • Katladığınız şemşemotikleri kaynatıp tuz eklediğiniz suda haşlayın. Suyun üzerine çıkan şemşemotikler pişmiş demektir.
  • Bu halde servis edebileceğiniz gibi kızarmış da servis edebilirsiniz.
  • Bunun için iki yumurtayla biraz tuzu çırpın.
  • Haşladığınız şemşemotikleri yumurtaya bulayıp bol yağda kızartın.
  • Tereyağını eritip kırmızı biberi içinde çevirin ve şemşemotiklerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun…

 

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

  • Geniş / Dar görünüm

    Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Izgara görünümlü forum listesi

    Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Resimli ızgara modu

    Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

    Kenar çubuğunu kapat

    Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

    Sabit kenar çubuğu

    Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

    Köşe kıvrımlarını kapat

    Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

  • Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri